Hierojan Ammattitutkinto

Hieronnan ammattitutkinnon valmentava koulutus

Koulutuksemme käynnistyy kahdesti vuodessa: helmikuussa ja syyskuussa

Opintojen sisältö:

Koulutusohjelma valmentaa koulututetun hierojan näyttötutkintokokeisiin sekä riittävien valmiuksien antamiseen itsenäisenä ammatinharjoittajana toimimiseen hyvinvointialalla.

Opintojen käytännön toteutus:

Opintomme ovat monimuoto-opintoja, jotka jakautuvat lähi- ja etäopetusjaksoihin sekä työharjoitteluun. Voit opiskella oman valintasi mukaisesti joko täysipäiväisesti tai oman työsi ohessa.

Lähiopetus suoritetaan arkisin tai viikonloppuisin opiskelijan oman valinnan mukaan. Opintomme on suunniteltu siten, että opiskelu työn ohessa tai täysipäiväisesti on mahdollista. Suunnittelemme opiskelijoille henkilökohtaisen opintosuunnitelman, joka määrittää opiskelutyön määrän. Koulutus kestää näyttötutkinnon ajankohdasta riippuen 12-15 kuukautta.

Koulutuksen painopisteenä on käytännön läheisyys ja oppilaan valmistaminen työllistymään koulutettuna hierojana.

Opintojen rakenne:

Ammattitutkintojen opinnot koostuvat lähiopetuksesta eli intensiivipäivistä ja työharjoittelusta, jota opiskelijat suorittavat oman
henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti yleensä muutamana päivänä viikossa (n.7-10h/vk) sekä erilaisista etätehtävistä ja henkilökohtaisesta oppimispäiväkirjasta.

Opiskelijallamme on mahdollisuus valita, että haluaako opiskella ensisijaisesti arkisin vai viikonloppuisin.

Opinnot päättyvät koulutetun hierojan ammattitutkinnon suorittamiseen.

Opiskelu työn ohessa:
Meillä voit opiskella myös oman työsi ohessa. Osa-aikainen opiskelu jakautuu lähi- ja etäjaksoihin.

Lähijaksot suoritetaan joko arki-iltaisin (ma&ti klo 17.00-21.00) tai viikonloppuisin (joka toinen tai joka kolmas vklp).

Lähijaksojen ohella koululla suoritetaan työharjoittelu, jota jokainen oppilas voi tulla suorittamaan oman aikataulunsa mukaisesti.

Näin voit kouluttautua uuteen ammattiin oman työsi ohessa ja voit myös rahoittaa opintosi palkkatuloilla. Hierojakoulu Relaxilla on jo satoja valmistuneita oppilaita, jotka ovat suorittaneet tutkinnon ollessaan täysipäiväisessä työsssä


Opintososiaaliset edut:

Opinnot kuuluvat opintotuen piiriin. Opiskelijalla on oikeutettu opintotukeen, mikäli täyttää niiden myöntämisen kriteerit. Muiden opintososiaalisten etujen suhteen suosittelemme varmistamaan asian etukäteen.

Tarkempiin kriteereihin esim. opintotuen suhteen voitte tutustua Kelan kotisivuilta.


Opiskelijaksi Hierojan ammattitutkinnolle:

Koulutuksesta kiinnostuneet kutsumme opintoinfoon, jossa kerromme perusteellisesti opintojen sisällöstä ja toteutuksesta. Tilaisuuteen osallistuminen ei sitova päätös aloittaa opinnot. Tilaisuuden jälkeen on mahdollisuus osallistua valintahaastatteluun, jonka perusteella oppilasvalinnat tehdään. Olethan huolellinen lomakkeen täytössä, sillä saapuneiden lomakkeiden kautta valitsemme pääsykokeisiin kutsuttavat hakijat.

Pääsykokeet sisältävät infon koulutuksen sisällöstä sekä henkilökohtaisen haastattelun. Pääsykokeita varten ei tarvitse lukea ennakkomateriaalia tai lähdeteoksia.

Lähetä hakemuksesi hierojan ammattitutkinnolle klikkaamalla tästä

Kutsu pääsykokeisiin tulee noin 2-3 viikon sisällä hakemuksen saapumisesta. Muista tarkistaa myös roskapostikansio.


Opintojen kokonaiskustannus on 2400€ (sis. alv 24%)

Opintomaksu pitää sisällään:

  • Valmentavan koulutuksen
  • Opintomateriaalit (printti, sähköinen)
  • Näyttötutkinnot
  • Työharjoitteluvaatteet

Opintomaksu on mahdollista jakaa 160€/kk suuruisiin tasaeriin.